Världens största Backyard Rink

Vilket otrolig projekt detta var. Vi gjorde om en trist bakgård med en tennisbana gjord av asfalt, till en av de trevligaste syntetiska isbanorna i världen. Komplett med linjer, tekningspunkter och målområde. Den här familjen är inte bara hockeytokiga utan spelar även lacross – så på deras begäran la vi till ett extra målområde speciellt för lacrosse. Vad vi vet så var det första gången någonsin som någon gjort det.

För det här projektet använde vi vår SmartRink Profast1500, samma som vi använde i Gladstone, MO, och på Tenjin Hikari-torget, Japan. Denna “hybrid” av ett kopplingssystem är extremt tajt vilket gör att det krävs en rimlig grad av “övertalning” för att montera. Det löste vi genom att använda några hammare och några solida plastblock placerade över skarvarna.

Dessa paneler är kallade “hybrid” eftersom vi kan använda det ovan nämnda kopplingssystemet samt H-Tongue anslutning för de områden med solida linjemarkeringar. Det innebär att SmartRinks syntetiska is med linjemarkeringar är fast anslutna till panelerna på vardera sidan om linjerna – en enorm fördel gentemot våra konkurrenter som föredrar att lägga sina linjer “lösa” inne i omgivande paneler.

Den här rinken mäter 35 m x 16 m och tog ca 1,5 dag att färdigställa för 4 personer. Det gick en hel del arbete och tid med att få alla panelerna till själva arbetsområdet då det var stängsel runt om hela anläggningen.

Sedan installerade vi den gjutna sargen över den syntetiska isen. Man måste alltid ta hänsyn till expansion och kontraktion av syntetiska isar så vi var tvungna att beräkna säsongstemperatursvariationer och avgöra exakt hur sargen skulle placeras. Vi kunde utnyttja de befintliga staketstolparna från tennisbanan för att säkra hälften av sargen och sedan la vi ett nytt förankringssystem av asfalt för den andra halvan. Vi borrade förankringshål som vi sedan fyllde med ett snabbtorkande cement. Ankaret hade en gängad hylsa för 4 tums sexkantsbultar och de fungerade klockrent.

Sargen och nätet tog ytterligare en och en halv dag, men väl inom fyra dagar var rinken klar och redo för de första skridskoskären. Denna video visar den allra första matchen som spelades på ytan. Eftersom det var höst och väldigt blåsigt så ramlade det ner en del skräp på ytan från de överliggande träden, men annars var den syntetiska isen en stor hit!

Om du vill veta mer om SmartRink och hur vi kan förverkliga dina drömmar om en is på din egen bakgård – hör av dig till oss.