Allmänna villkor och sekretesspolicy

Villkor

Vi reserverar oss för förändringar i sortimentet och leverantörers prishöjningar.

Vår ambition är att du som kund ska känna dig nöjd med de varor och den service vi på smartskate.se erbjuder. Det innebär att du alltid kan höra av dig till oss via e-mail, telefon eller personligt besök om du undrar över något eller inte tycker du har fått det du förväntat dig. Vi lovar att göra allt vi kan för att du ska vara nöjd.

Pris och betalning 

Alla priser är angivna i svenska kronor och inkl. moms och frakt. Smartskate förbehåller sig rätt till prisändring utan föregående avisering. 

Köpinfo 

Normalt hanteras din order samma dag som den registeras om inte annat anges. Köp gjorda under veckoslut och helger hanteras nästkommande vardag.

Fraktvillkor

Syntetis: Leveransen sker fraktfritt med lastbil direkt från fabriken i Tyskland till en adress i Sverige, Danmark, Norge eller Finland.

Övriga produkter: Leveransen sker med DHL, antingen till servicepoint eller som paket. Om dina varor skickas till servicepoint får du en avisering via sms när ditt paket finns att hämta på närmaste serviceställe. Skickas det som paket till din hemadress så måste någon vara hemma för att signera leveransen.

Du kan även få ditt paket levererat till din arbetsplats. Observera att om du väljer detta alternativ måste arbetsgivaren godkänna detta leveranssätt av privata paket till arbetsplatsen. Varorna lämnas i receptionen eller i godsmottagningen.

Betalningsvillkor

För privatpersoner: Vi erbjuder alltid säkra betalningsalternativ enligt följande: KLARNA CHECKOUT (kort, faktura, delbetalning).

OBS! Köpet administreras av KLARNA och deras avtalsvillkor för transaktionen gäller.

För företag, organisationer och föreningar: Faktura: Faktura för varor som inte betalats via webshopen utfärdas av Smartskate AB (smartskate.se) och förfaller till betalning femton (15-30) dagar från fakturadatum. Vid betalningsdröjsmål utgår årlig dröjsmålsränta på utestående belopp med tio (10) % plus gällande referensränta (tidigare diskontot) från förfallodagen.

Returrätt 

Är du inte nöjd med varan kan du returnera den till oss i oförstörd originalförpackning inom 14 dagar. Varan skall vara oanvänd och i oskadat skick. Uppge då om du vill byta till annan vara eller ha pengarna tillbaka. Vid defekt vara byts varan mot ny.

Vid retur bifoga alltid faktura/orderkopia med uppgifter om anledning till retur. Uppge om varan ska bytas mot annan, om beloppet ska återbetalas eller ligga kvar som tillgodohavande till nästa order. Om dessa uppgifter saknas kan vi tyvärr inte behandla din retur.

Returfrakten för defekt vara betalas av smartskate.se. Returfrakten vid ångerrätt betalas av kund.

OBS! Gäller ej syntetisar. Särskilda villkor gäller, se ”när vi inte accepterar återköp”.

Skadat gods 

Eventuella anmärkningar på leveransen så som; Transportskador, saknat eller öppnat gods skall meddelas direkt till transportören. 

När vi inte accepterar återköp

Varor där originalförpackningen förstörts/försvunnit, och/eller när varan är använd återköps inte. Återköp accepteras inte heller för varor specialbeställda för kunds räkning. Gäller inte reklamationer.

Kontakt

Om du önskar återköp skall kunden kontakta oss via e-post till kundservice@smartskate.se, samt uppge faktura nummer eller order nummer för att få ett returnummer.

Returemballage

Efter erhållande av returnummer är det viktigt att du sänder returen till oss inom 10 dagar (från mottaget datum). Uppgift om giltigt returnummer måste medfölja.

Returer ska återsändas i originalförpackning och väl förpackad i av Posten godkänt ytter-emballage. Returer som inkommer utan godkänt ytter-emballage prisreduceras om skada uppstått.

Vår kontroll

Återköpet är godkänt först när vi mottagit och kontrollerat varan och funnit den vara insänd i enlighet med ovanstående villkor. Vi förbehåller oss rätten till produktkontroll av returnerad vara. 

Smartskate AB lyder under konsumentköplagen och följer allmänna reklamationsnämndens beslut. 

Garanti

Syntetis: 5 år utomhus samt 10 år inomhus.

Övriga produkter: Smartskate.se lämnar 1 års garanti och 3 års reklamationsrätt. Läs mer om konsumentköplagen här ➜

Risken för varan 

Risken för varan går över på köparen när varan avlämnats till transportör.

Generell sekretesspolicy

Smartskate AB skyddar sekretessen för personlig och finansiell information genom strikta säkerhetsåtgärder. När du registrerar dig på vår webbplats www.smartskate.se godkänner du att vi bearbetar och använder inlämnade personuppgifter i enlighet med denna sekretesspolicy.

Sekretesspolicyn gäller för alla personuppgifter som samlas in, bevaras eller används av Smartskate AB. Det är viktigt att du läser och förstår vår Sekretesspolicy innan du använder våra tjänster.

Information som sparas och lagras

Smartskate AB sparar och lagrar personlig data från alla webbplatsbesökare som registrerar information på webbplatsen eller handlar i webbshopen. 

Så används informationen

När du delger oss din information på vår webbplats eller via e-mail så använder vi den informationen för att behandla de beställningar du gör hos oss och för att hålla dig informerad om speciella events eller kampanjer. 

Så länge sparar vi din informationVi sparar endast information så länge som våra åtaganden gentemot dig fortlöper som t.ex avtal, kontrakt, nyhetsbrev mm. Du kan när som helst begära att vi makulerar eller ändrar dina uppgifter genom att kontakta oss på kundservice@smartskate.se.

Vi delar aldrig din information 

Smartskate AB avslöjar aldrig våra kunders namn, postadress, e-postadress eller annan personlig information. Vi lämnar inte ut din information på annat sätt till tredje part, såvida vi inte är skyldiga att göra detta enligt lag eller i samband med rättsligt anspråk eller förfarande.

Accepterande av sekretesspolicy

Genom att besöka och använda dig av Smartskate´s webbplats, göra inköp i vår webbshop, eller ange personlig information samtycker du till vår användning och utlämnande av information på det viset som beskrivs i denna sekretesspolicy.