Åka skridskor på syntetis är enkelt

Vi har hört alla möjliga varianter på hur det är att åka på syntetisk is.

Vi har hört att man inte kan glida, eller vända, eller stoppsladda eller göra piruetter. Nyss var det en målvaktstränare som hade tränat spelare på syntetisk is och påstod att det inte går att åka skridskor baklänges på den. Oj vad förvånad han blev när han provade SmartRink och fick se hur lätt det är att åka baklänges, göra piruetter och översteg.

Det finns verkligen dåliga syntetiska is kvalitéer på marknaden. Det kanske är det som är det stora problemet. Det är därför ryktet om syntetis fortsätter att vara dåligt. Marknaden (kunderna) tycker kvalitén har fastnat i 80-talet då det enbart fanns dåliga syntetisar att tillgå. Det är därför vi på SmartRink är så angelägna att lära potentiella köpare skillnaden i olika syntetiska material för skridskoåkning. Det är därför vi så säkert, och med visshet kan säga att skridskoåkning på syntetis är enkelt.

Hur kan då en inköpare skilja mellan en bra kvalitetsprodukt, en dålig och en exceptionellt bra produkt? Svaret finns att hitta i råmaterialet och hur det materialet är producerat till att bli en syntetisk is.

SmartRink är producerade genom en tillverkningsprocess som kallas Sinter. Denna process gör hela skillnaden mellan en bra och en dålig is. För inte så länge sedan gjordes ett skridskoåkningstest där man jämförde vår SmartRink med en av de ledande istillverkarna av extruderad, strängsprutad plast till syntetisk is. Den överväldigande slutsatsen var att vår produkt levererade vad vi lovar; ett utmärkt glid och skridskoåkning, mycket lik en verklig is.

En annan mycket märkbar skillnad var den mängd material som lämnades kvar efter vår konkurrents paneler. Det var otroligt att se skillnaden. Att stoppsladda på deras produkt producerade en handfull av vitt damm medan att stoppa på SmartRink resulterade i mindre än en fingernagel av material i form av damm, det gick knappt att se.

Så därför är vår is lättare att åka på! Våra paneler är sinterpressade. Det är en process som genom att applicera ett högt tryck under både hög och låg temperatur får fram en betydligt glattare yta. Det ger inte bara bättre skridskoåkningsmöjligheter utan ger oss dessutom möjligheten att erbjuda en produkt som är mycket motståndskraftig mot förslitning, vilket innebär att den håller längre än is av extruderat material.

På SmartRink säger vi att åka skridskor på syntetisk is är lätt, men vi skulle nog säga – skridskoåkning på SmartRink’s syntetiska is är lätt!